Friday, August 1, 2014

Ο κλέψας του κλέψαντος


Share/Bookmark
Από την ταινία " Ο κλέψας του κλέψαντος", του Μάριο Μονιτσέλι
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μέγας Μεταρρυθμιστής, δήλωσε επί λέξει: «Η διαδικασία αξιολόγησης δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με κινητικότητα, διαθεσιμότητα - πόσο μάλλον απολύσεις - αλλά ούτε και με μισθολογικές μειώσεις ή οποιαδήποτε αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή» (πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ) σε απάντηση στο πλέον βαθύ ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Κώστα Ασκούνη. Προφανώς εννοείται πως ούτε με οποιαδήποτε θετική μεταβολή συνδέεται.

Αντιπαθώ βαθιά το λαϊκίστικο μόρφωμα στο οποίο ηγείται ο κύριος Τσίπρας, φτιαγμένο από τα χειρότερα υλικά του παλαιού ΠΑΣΟΚ και τα αριστερίστικα απομεινάρια του ΚΚΕ εσωτερικού, μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Κύρκου.

Στη Δημοκρατία, όμως, την ατζέντα την καθορίζει η Κυβέρνηση. Αυτός είναι ο κανόνας. Όταν την ατζέντα καθορίζει η αντιπολίτευση (ακόμη και το απολογητικό λεκτικό των κυβερνητικών δηλώσεων), σημαίνει ότι η Κυβέρνηση πλέον δεν κυβερνά.

Τούτη η Κυβέρνηση κλέβει την πολιτική της Αντιπολίτευσης, που με τη σειρά της είχε κλέψει την "αντιμνημονιακή" πολιτική της ΝΔ, που έκλεψε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Ας παραχωρήσει λοιπόν τη θέση της η Κυβέρνηση άμεσα σε αυτούς των οποίων την πολιτική εφαρμόζει με τόση περισπούδαστη ενάργεια. Μπας και αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη και πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος








No comments:

Post a Comment