Friday, November 7, 2014

Φαιοκόκκινη σαρία


Share/Bookmark



Άραγε τι ξεχωρίζει ένα αυταρχικό νεοσυντηρητικό καθεστώς σε μια ισχυρή βιομηχανοποιημένη πρώην κομμουνιστική χώρα από τους φανατικούς μουλάδες και τους αντίστοιχους ολιγάρχες σε λιγότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες;

Στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη, καταστράφηκε μνημείο στη μνήμη του Στιβ Τζομπς μετά τη δημόσια δήλωση του διαδόχου του, νυν διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Apple, Τιμ Κουκ, πως είναι gay και αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.

«Σε ένα κραυγαλέο δείγμα της ομοφοβίας στη Ρωσία» (σ.σ. δηλαδή το κρατικά υποκινούμενο μίσος και επιβαλλόμενες διακρίσεις απέναντι σε ένα μέρος του πληθυσμού της με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό) «ο όμιλος εταιρειών ZEFS στηριγμένος σε νόμο του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την καταστροφή του μνημείου μετά τη δημόσια δήλωση του Τιμ Κουκ, διαδόχου του Τζομπς στην ηγεσία της Apple» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Αυτό που διακρίνει τα καθεστώτα αυτά μεταξύ τους είναι ότι (για την ώρα) δεν αναφέρθηκαν ανάλογες κατεδαφίσεις των συμβόλων της Apple στην Τεχεράνη ή στη Σαουδική Αραβία.

Και, παραδόξως, δεν καταδικάστηκε (ακόμη) η επαφή με τα μοχθηρά αυτά προϊόντα από τους δικούς μας φανατικούς φοβικούς, ρασοφόρους και μη. Ίσως γιατί θεωρούν ότι τα iPhones και τα Mac τούς πάνε στο στυλ, μάλλον γιατί τα βρίσκουν κι αυτοί, οι "άντρακλες", εύχρηστα και - κυρίως - κομψά.

Αλλά μάλλον δεν τόχουν ακόμη πάρει χαμπάρι οι "καθυστερημένοι", θα σκέφτηκε το ρώσικο καθεστώς. Κι έσπευσε να προκάνει. Να κλέψει τη δόξα, που αντλούν εντέλει και αυτοί κι εκείνοι από το ίδιο αστείρευτο πηγάδι του μίσους για τη χαρά του άλλου.

Φαιοκόκκινη σαρία.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος





No comments:

Post a Comment