Monday, January 12, 2015

Η Έξοδος του Μεσολογγίου


Share/Bookmark

Δεν φτάνουν τα λεφτά για πέρα από Φεβρουάριο, λέει η Κυβέρνηση, αληθώς. Ούτε έντοκα γραμμάτια μπορεί να βγουν άλλα, σαν αυτά που στα μουλωχτά πρόσθεσαν άλλα 15 δις στο δημόσιο χρέος. Αυτό είναι το όριο που έχει βάλει η Τρόικα για να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες από τις αρπαχτικές διαθέσεις του ελληνικού κράτους. To οποίο από εδώ το είχε, από εκεί το είχε, κατάφερε να βουτήξει από τις τράπεζες τόσα και να το φτάσει ήδη τον Δεκέμβριο. Χρήματα, ένα ολόκληρο ΕΣΠΑ, που στέρησε από τον δανεισμό των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν ΙΚΑ και μισθούς, και οι εργαζόμενοι εν συνεχεία δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους όντας απλήρωτοι, επιβαρύνοντας με τη σειρά τους το έλλειμμα και την ανεργία και μειώνοντας την παραγωγή. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να παρέχει χρήμα στις Ελληνικές Τράπεζες έναντι αναξιόπιστων ομολόγων και εκτός πλαισίου συμφωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά: Εσείς φταίτε, είστε «πολιτικά απρεπείς» που λέτε την πραγματικότητα στον κόσμο (αυτή που παρεμπιπτόντως τόσο βολικά του έκρυβαν τόσον καιρό) και παίρνουν οι άνθρωποι ό,τι λεφτά τούς έχουν μείνει για να τα γλυτώσουν. Δεν θα μείνει και τίποτα για να αρπάξουμε κι εμείς να κρατήσουμε ανοιχτό το μαγαζί λίγο ακόμη, μέχρι να τους φάμε και τα ρέστα. Έτσι λέει η "Αριστερά της προσόδου" τρομαγμένη πλέον από αυτό που την περιμένει. Και ψελλίζει κάτι μαγικά και ακατάληπτα: πως εγγυάται, λέει, τις καταθέσεις και τις πληρωμές κλπ, λες και είναι ο κ. Τσίπρας ο θησαυροφύλακας της υφηλίου και θα ανοίξει το άπατο πουγκί του να μας φλομώσει στα λεφτά. Πείτε στον κόσμο λίγα ψεματάκια ακόμη να μείνει κάτι και για μας, παρακαλεί τους "απρεπείς".

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι δύο παραλείψεις και μια συνενοχή.

Οι κυβερνητικοί παραλείπουν να πουν ότι αυτοί οδήγησαν στη νέα υπερχρέωση, αυτοί οργάνωσαν το τερατούργημα της «εξόδου στις αγορές» μετά τον Ιούνιο, που έσκασε πανηγυρικά τον Οκτώβριο, αυτοί βούτηξαν τα λεφτά των καταθετών και των Δημοσίων Επενδύσεων για να συνεχίσουν να πληρώνουν μισθούς του Δημοσίου που απλώς μετατράπηκαν σε πρόωρες συντάξεις και άλλα χαριστικά. Αυτοί πούλησαν το ψέμα των ισχυρών τραπεζών και της «ανάπτυξης» για να παγιδεύσουν τους πολίτες και τους επενδυτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραλείπει να πει ότι ο ίδιος εμπόδισε λυσσασμένα οτιδήποτε θα μπορούσε να περιορίσει τις συνέπειες αυτής της τρέλας, ώστε να έβρισκε κι ο ίδιος λεφτά στο ταμείο όταν θάρθει στην εξουσία. Και ο ίδιος προκάλεσε τις εκλογές τώρα με σκοπό να καταλάβει τα θερινά ανάκτορα, που είναι όμως ήδη ετοιμόρροπα ερείπια.

Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη, η «Δεξιά» της αρπαχτής και η «Αριστερά» της προσόδου, αντιμάχονται ήδη γι' αυτό που θα μας απασχολήσει δραματικά στο προσεχές διάστημα, καθώς η μόνη ρεαλιστική έξοδος που διαφαίνεται δεν είναι αυτή στις αγορές αλλά κάτι που θα θυμίζει περισσότερο την έξοδο του Μεσολογγίου.

Παλεύουν ήδη να φορτώσουν ο ένας στον άλλο τη νέα χρεωκοπία της χώρας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γιώργος Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος



Πηγή πληροφοριών ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

No comments:

Post a Comment