Monday, June 8, 2015

Το προφανές που αγνοούμε ελπίζοντας


Share/Bookmark
Να είμαστε ειλικρινείς. Για να βρεθεί Ευρωπαϊκή λύση στο Ελληνικό πρόβλημα απαιτούνται πολύ σημαντικές και γενναίες αποφάσεις και από τους Έλληνες και από τους πιστωτές. Όλοι το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Το ΔΝΤ το λέει ανοιχτά, ως αμιγώς τεχνοκρατικός οργανισμός.

Κανείς όμως σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι οι πιστωτές θα λάβουν από την πλευρά τους αυτές τις αποφάσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση τσαμπουκαλεμένων εθνικιστών θρησκόληπτων νεοπουτινικών, την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου - Λαφαζάνη - Κατρούγκαλου - Μπαλτά & Σια. Που δεν μπορούν, δεν θέλουν και δεν ξέρουν να λάβουν καμιά από τις αποφάσεις που τους αντιστοιχούν για το καλό της χώρας τους. Ούτε να τις συζητήσουν καν με στοιχειώδη σοβαρότητα.

Κανείς Διεθνής Οργανισμός, ουδεμία Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοκτονήσει.

Όλοι τα γνωρίζουν αυτά.

Για τον λόγο αυτόν, ακόμη κι αν η τωρινή κουβέντα κάπου καταλήξει (τίποτε δεν είναι λιγότερο βέβαιο από αυτό), θα είναι προσχηματικό. Κάτι πρόχειρο, που δεν θα επιλύει τίποτα σε βάθος χρόνου. Απλώς θα αποτρέπει, όσο είναι δυνατόν, μια αληθινή ανθρωπιστική καταστροφή μέσα στην Ευρώπη. Μέχρι να αποκτήσει η διεθνής κοινότητα συνομιλητή. Και η Ελλάδα κυβέρνηση. Αν είναι να συμβεί αυτό φυσικά.

Γιώργος Γιαννούλης-Γιαννουλόπουλος




 Εικόνα: Ο Μοναχός Δίχως Πρόσωπο (The Faceless Monk), που μου εξιστορεί κατά καιρούς τα μελλούμενα και τις σοφίες του Θεού. Στον δρόμο για την Αγιοσύνη μάς ποστάρει κατά καιρούς τα μαντάτα του Κυρίου και τις βουλές του. Πού θα πάει, θα αγιάσει κι αυτός κάποτε.





No comments:

Post a Comment