Monday, August 10, 2015

Παλιάνθρωποι!


Share/Bookmark
φωτό EL PAIS , YANNIS BEHRAKIS (REUTERS)
Οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι αποδεσμεύουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων στη Μεσόγειο. Παρά το ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής σε αριθμό μεταναστών και προσφύγων, είναι τρίτη στην κατανομή των πόρων. 

Η ίδια η Ισπανική El Pais επισημαίνει την αδικία: Η Ελλάδα σύμφωνα με την κατανομή που έχει γίνει θα λάβει 474 εκατομμύρια ευρώ έναντι 522 εκατομμυρίων που θα λάβει η Ισπανία, παρά το ότι έχει υποδεχτεί πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ παραπάνω πρόσφυγες, 170,000 (!) άτομα η Ελλάδα από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο έναντι 5.542 που έφτασαν στις Ισπανικές ακτές ως τον Μάιο, σύμφωνα με την Frontex. Ενώ η Ιταλία υπολογίζεται να υποδεχτεί 80 χιλιάδες άτομα όλο το 2015 και θα είναι πρώτη στην κατανομή των πόρων με 560 εκατομμύρια ευρώ γράφει η έγκριτη εφημερίδα.

φωτό EL PAIS, YANNIS BEHRAKIS (REUTERS)
Οι Βρυξέλλες, κλείνοντας το μάτι στην Ελλάδα για αναδιαπραγμάτευση, παραδέχονται ότι η υφιστάμενη κατανομή έγινε πριν τις πρόσφατες εξελίξεις. Αλλά η κυβέρνηση εδώ και έξι μήνες "διαπραγματεύεται σκληρά" με τις τσιπροβαρουφάκειες ανοησίες, ενώ ο κόσμος γύρω καίγεται στη γειτονιά μας, άνθρωποι χάνονται, χώρες καταρρέουν και η χώρα πλημμυρίζει από απελπισμένα βλέμματα, νέους ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, ηλικιωμένους που φεύγουν να γλυτώσουν μια καταστροφή, έναν απάνθρωπο εμφύλιο που ισοπέδωσε τις ζωές τους και τους ξερίζωσε, 
και φτάνουν σε μιαν Ευρωπαϊκή Ιθάκη που οι μνηστήρες έχουν καταφάει, μια χώρα σε ολοκληρωτική διάλυση.

φωτό EL DIARIO , SERGI CAMARA 
Ακόμη και αυτά τα αδίκως λίγα χρήματα η "αριστερή" Κυβέρνηση δεν κατορθώνει να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για να τα κάνει ΑΜΕΣΑ, ΧΤΕΣ, έργα, εγκαταστάσεις, παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, στέγη, τροφή, να προσφέρει στους πρόσφυγες, ένα απάγκιο και στους ντόπιους την αίσθηση ότι υπάρχει κράτος. Το πιο πιθανό από ανικανότητα και αδιαφορία, για να μη φανταστεί κανείς το χειρότερο, πως σκέφτονται "από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί".




φωτό φωτό EL DIARIO , SERGI CAMARA 
Είναι πάλι η κοινωνία των πολιτών, οι φτωχοί άνθρωποι, οι ίδιοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που είναι πάντα εκεί όταν υπάρχει ανάγκη, αθόρυβα και σιωπηλά με όλες τις δυσκολίες τους, για να βοηθήσουν με ό,τι μπορούν, αλλά και πολλές αστές "μνημονιακές" κυρίες που καλοκαιριάτικα μαγειρεύουν και περνάνε να πάνε ένα πιάτο φαΐ, μερικά καθαρά ρούχα, ό,τι μπορούν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Παρότι οι διαστάσεις του προβλήματος τους ξεπερνούν.

Οι πρόσφυγες φιλούν τη γη στην οποία φτάνουν αναφέρει η
EL DIARIO, 
φωτό EL DIARIO , SERGI CAMARA 
Ενόσω η επίσημη Αριστερά, που κάποτε ξημεροβραδιάζονταν μπροστά σε μερικές δεκάδες Σύριους που τους κουβάλησε στο Σύνταγμα για να μαζέψει ψηφαλάκια αντί να τους παρέχει βοήθεια, τώρα που η μεγάλη, η αληθινά μεγάλη ανάγκη είναι εδώ, αυτοί λιάζονται και ξενυχτούν στα μπαράκια συζητώντας επαναστατικές θεωρίες στα Κουφονήσια και στην Αίγινα.

Γ@@ώ τον Τσε σας, γ@@ώ! Παλιάνθρωποι!


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



Πηγές:

EL PAIS 



No comments:

Post a Comment