Friday, August 14, 2015

Το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας


Share/Bookmark
Ο κ. Πανούσης ξεπέρασε εαυτόν, πράγμα δύσκολο για έναν statesman του βαθιού ΠΑΣΟΚ, που θάλεγε κανείς πως όλα τάχει κάνει στη ζωή του, από τον πανεπιστημιοκτόνο νόμο-πλαίσιο του '82 ως τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέδωσε ανακοίνωση για την αδικία που διαπράττεται με τον σχετικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (και μάλιστα με πολλές εξαιρέσεις) στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό λόγω «των ιδιαιτεροτήτων άσκησης των καθηκόντων». Λες και ο εργάτης που δουλεύει στα εργοτάξια όποτε (νύχτα ή μέρα) και όπου έχει δουλειά και θα πρέπει να εργαστεί ως τα 65 δεν έχει «ιδιαιτερότητες». Ή ο ιδιωτικός υπάλληλος σε επικίνδυνες δουλειές, σε νυχτερινά, στην ασφάλεια, και σε άλλα παρόμοια, (χωρίς μάλιστα κανείς τους να έχει εξασφαλισμένη δουλειά ως τα ’65 ή τα '67, γιατί μετά τα 50 οι εργοδότες προτιμούν νεώτερους) δεν έχουν «ιδιαιτερότητες» αυτοί; Ξέρετε πόσοι ανάμεσά τους θάδιναν τα πάντα για τη θέση του τελευταίου υπαξιωματικού ως τα 65 κι όχι μόνο ως τα 58 (που προβλέπει ο εν λόγω νόμος); Ή, ακόμη, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν «ιδιαιτερότητες»; Για να μη μιλήσουμε για δεκάδες ελεύθερους επαγγελματίες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κηπουρούς, τεχνίτες, ράφτες και πάει λέγοντας, που πρέπει να πληρώνουν και ΟΑΕΕ ως τα εξηνταφεύγα.

Κι από την άλλη, η ΝΔ υπερψηφίζει αλλά κανακεύει και τους αφορολόγητους αγρότες μπας και χάσει κανένα ψηφαλάκι, χωρίς βέβαια να προτείνει κανένα πιο «δίκαιο» σύστημα φορολόγησής τους από το πράγματι κακοσχεδιασμένο του μνημονίου. Αλλά είπαμε, ο κόσμος είναι γεμάτος «ιδιαιτερότητες».

Ορισμένες φορές βλέπω έναν εφιάλτη, μια «φιλο-ευρωπαϊκή» Βουλή με το βαθύτερο ΠΑΣΟΚ ξαναγεννημένο ένθεν κακείθεν της αριστεροδεξιάς γεωγραφίας: από τη μια έναν Πανούση κι από την άλλη έναν Βορίδη με την εκάστοτε πελατεία του ο καθείς, να ροκανίζουν τα κονδύλια. Και νομίζω ότι τον βλέπουν κι άλλοι.

Και τότε πετιέμαι κάθιδρος.

.Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος





No comments:

Post a Comment