Saturday, August 22, 2015

Μπράβο τους! Αλλά μέχρι πότε;


Share/Bookmark
Για του λόγου το αληθές της προηγούμενης ανάρτησης για τις βαρβαρότητες και τη δειλία της Δύσης στη Συρία (http://katoptra.blogspot.com.es/2015/08/blog-post_27.html), πριν ακόμη περάσουν μερικά λεπτά, ένας ένοπλος με καλάσνικοφ επιχείρησε να πραγματοποιήσει μακελειό στο TGV Παρίσι - Άμστερνταμ.

Ευτυχώς τον άκουσαν που γέμιζε το όπλο στην τουαλέτα δυο Αμερικανοί στρατιώτες που επέβαιναν τυχαία στο τραίνο και μαζί με άλλους επιβάτες, έκαναν το καθήκον τους και κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν πριν θερίσει τους επιβάτες, κι αισθανθούμε πάλι για λίγο όπως αισθάνονται οι άμοιροι Σύριοι που εγκαταλείπουν τον τόπο τους κυνηγημένοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε χθες την ευγνωμοσύνη του για το "θάρρος και τη γρήγορη σκέψη" των επιβατών της υπερταχείας αμαξοστοιχίας στη Γαλλία, ανάμεσα τους και Αμερικανοί στρατιώτες, που ακινητοποίησαν έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ.

"Ο πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για το θάρρος και τη γρήγορη σκέψη αρκετών επιβατών, περιλαμβανομένων και Αμερικανών στρατιωτών, που με αυταπάρνηση ακινητοποίησαν τον ένοπλο", ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. "Είναι ξεκάθαρο πως οι ηρωικές τους ενέργειες απέτρεψαν μια μακράν χειρότερη τραγωδία".

Μπράβο τους! Μακάρι να τους παρασημοφορήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αλλά, γαμώτο, ακόμη και στην τύχη οι Αμερικάνοι θα μας σώζουν πάντα; Μέχρι πότε; Δεν θα αξιωθεί να φτιάξει σοβαρό και ενιαίο στρατό η ρημάδα η Ευρώπη; Τόσο πολύ την ευνούχισαν τα κρίματά της ή τόσο πολύ την τυφλώνουν οι εθνικοί εγωισμοί της που είναι έτοιμη να τα επαναλάβει από απραξία;

No comments:

Post a Comment