Saturday, August 15, 2015

Στην πυρά λοιπόν και πάλι! στην πυρά!


Share/Bookmark
Ο φανατισμός κάθε είδους, οι ΥΠΕΡ-ορθόδοξοι χριστιανοί, οι ΥΠΕΡ-ορθόδοξοι εβραίοι, οι ΥΠΕΡ-καθολικοί, όλοι οι ΥΠΕΡ του κόσμου τούτου, όπως και οι ΥΠΕΡ-μουσουλμάνοι  και οι ΥΠΕΡ-βουδιστές, όλοι τούτοι που μολύνουν με την παρουσία τους και το μίσος τους ακόμη και αυτά που υποκρίνονται πως οι θρησκείες τους πρεσβεύουν, τη συμπόνια, την κατανόηση, την αγάπη ακόμη και για τον εχθρό, δεν είναι κρυμμένοι μόνο στις ερήμους της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

Είναι ανάμεσά μας και έτοιμοι να σκορπίσουν τη βία και το μίσος στο οποίο τους οδηγεί  το ΥΠΕΡ-μετρο  Εγώ τους, για να επιβάλουν τον δικό τους  ΥΠΕΡοχο κόσμο, που δεν χωράει κανέναν άλλον κανενός άλλου. Γιατί όλοι οι άλλοι είναι προσβλητικοί για τον δικό ΤΟΥΣ Θεό (δηλαδή το δικό τους Εγώ) που τους ανήκει αποκλειστικά, δικαιωματικά, κληρονομικά. Είναι οι απόλυτοι και μόνοι εκφραστές του και όλοι οι άλλοι είναι εντέλει «υπό» στο δικό τους «υπέρ».

Έτσι όταν ανοίξει μια χαραμάδα στο κράτος δικαίου, στο κράτος ελευθερίας, όταν υποχωρήσουν ή δεν προλάβουν να εγκαθιδρυθούν οι αρχές της προστασίας της ελευθερίας του καθενός, όπως στην ατυχή Ρωσία του καθεστώτος Πούτιν, όταν δεν έχει εγκαθιδρυθεί καν η βασική σύμβαση σεβασμού του άλλου που πήρε αιώνες αγώνων, μαχών, επαναστάσεων, Γαλιλαίων και Αριστοτέληδων για να κατακτήσει όσο έχει κατακτήσει η πολιτισμένη ανθρωπότητα, πως δεν σου πέφτει λόγος αν κάτι δεν σου αρέσει γιατί και του άλλου μπορεί κάτι να μην του αρέσει από τον ΥΠΕΡοχο κόσμο σου, αλλά ούτε κι εκείνου του πέφτει λόγος, τότε ξεπηδούν αμέσως από τη χαραμάδα σαν τις Άρπυιες οι φανατικοί, ΥΠΕΡφίαλοι και ΥΠΕΡδραστήριοι, εισβάλλουν σε εκθέσεις, καταστρέφουν έργα τέχνης, τις  αρχαιότητες (μέχρι πρόσφατα, πριν όχι πολλά χρόνια στην Αθήνα ευνούχιζαν αγάλματα) ως σύγχρονες εκθέσεις, απαιτούν να παρέμβει το κράτος να φιμώσει, να τιμωρήσει, να αλυσοδέσει. Αναλαμβάνουν δράση οι ισλαμιστικές, χριστιανικές ή εβραϊκές συμμορίες των έξαλλων, των φανατικών δεσποτάδων, των ιμάμηδων και των σεΐχηδων, των νεαρών φανατισμένων κι απαίδευτων, των κομπλεξικών καθολικών κηρύκων του μίσους στις ΗΠΑ, των εβραίων Χαρεντίμ, όσων φοβούνται να αντικρίσουν τον εαυτό τους τελικά, αυτόν που βαθιά μέσα τους μισούν στ' αλήθεια και σιχαίνονται, από την Ουτόγια  ως τη Μοσούλη, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, κι από την Ιερουσαλήμ ως το  Σίδνεϋ, την Αθήνα και τη Μόσχα.

Είναι σε αυτή την τελευταία, τη Μόσχα, αυτή τη φορά που χτύπησε η παγκόσμια συμμαχία των ΥΠΕΡ,  με το παρακλάδι της, το κίνημα  «η θέληση του Θεού», εισβάλλοντας στην έκθεση του μεγάλου καλλιτέχνη  Vadím Sidúr (1924-1986), πρωτοπόρου γλύπτη, απομονωμένου κι εξόριστου από το Σοβιετικό καθεστώς γιατί δεν ακολουθούσε την επίσημη αισθητική του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, ο οποίος θεωρείται ο Ρώσος "Henry Moore". Εισέβαλαν, έσπασαν, έσκισαν, ποδοπάτησαν και ο αρχηγός τους, ένας κάποιος μουσάτος κύριος Dimitri Tsoriónov, έκανε και κήρυγμα στους επισκέπτες που προσπαθούσαν να σώσουν τα έργα, για τις αμαρτίες τους και για την παραβίαση του Ρώσικου νόμου από τον μεγάλο εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Τόσο θράσος είχαν που κατέγραψαν, όπως ακριβώς και οι ισλαμιστές του ISIS, τις βαρβαρότητές τους σε video (δείτε το εδώ) .

Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα της ανθρωπότητας, δεν πεθαίνει έτσι εύκολα το κτήνος, δεν εξανθρωπίζεται χωρίς παιδεία και πόνο ο άνθρωπος.

Στην πυρά λοιπόν και πάλι! στην πυρά!


Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος 

Πηγή πληροφοριών El pais



No comments:

Post a Comment