Wednesday, August 26, 2015

Δεν θα αλλάξει ποτέ, λέμε!


Share/Bookmark

Ακόμη να συγκροτηθεί η Διαχειριστική Αρχή (η οποία είναι ανεξάρτητη και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαχείριση κοινοτικών χρημάτων) για να απορροφηθούν τα κονδύλια για τους πρόσφυγες και μετανάστες και να χρηματοδοτηθούν τα σχετικά έργα (χώροι υποδοχής, παραμονής, μηχανισμοί καταγραφής, ελέγχου, επαναπροώθησης για όσους δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες, γρήγορης χορήγησης ασύλου, στήριξης υγειονομικής και βασικών αναγκών, ενσωμάτωσης). Εκκρεμεί από πέρυσι τον Ιούνιο.

Από την προηγούμενη Κυβέρνηση και φυσικά κι ετούτη. Από πίτα που δεν τρως..., λένε. Σιγά μην κυβερνήσουμε κιόλας! Ας κάνουμε πέντε εκλογές και δέκα δημοψηφίσματα να περνάμε την ώρα μας. Αυτοί (οι πολίτες, οι πρόσφυγες) θα τα φέρουν βόλτα μόνοι τους, όπως πάντα. Εμείς τους νοιαζόμαστε, με τα λόγια...

Μέχρι τότε η χώρα μπαίνει σε καραντίνα από τους Βαλκάνιους γείτονες σταδιακά.

Πάει στοίχημα (για όσους γνωρίζουν είναι βεβαιότητα) πως μέχρι να ιδρυθεί, να λειτουργήσει, να σχεδιαστούν οι δράσεις και τα έργα και να ανατεθούν οι πρώτες συμβάσεις, θάχει τελειώσει ο πόλεμος και θάχει ξεκινήσει η ανοικοδόμηση; Όσοι είναι να περάσουν ή να μείνουν θάχουν περάσει ή μείνει όπως-όπως.

Και τότε, αν δεν αφαιρεθούν τα χρήματα, θα ζητηθεί από την Ε.Ε. αρμοδίως να χρησιμοποιηθούν για τις γνωστές "καταρτίσεις ευπαθών ομάδων"; Ξέρετε, για τις γνωστές δραστηριότητες "κοινωνικής αλληλεγγύης", προς τους ίδιους τους "κοινωνικά αλληλέγγυους", για την αναβάθμιση δεξιοτήτων δημοσίων υπαλλήλων, επιμίσθια, αυτοαξιολογούμενες "καινοτόμες δράσεις" και λοιπούς παρατρεχάμενους χαραμοφάηδες του "κοινωνικού κράτους", εντός και τριγύρω του.

Δεν θα αλλάξει ποτέ, λέμε! 

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος


No comments:

Post a Comment