Thursday, September 24, 2015

Πέτρινα χρόνια ahead


Share/Bookmark
Οι άνθρωποι πολλές φορές τείνουν να μετατρέπουν την ελπίδα τους σε διαπίστωση για να πιαστούν από κάτι. Έτσι και τώρα, ακούγονται αρκετοί λογικοί άνθρωποι με λογικοφανή επιχειρήματα που λένε πως θα γίνουν εκλογές και πάλι σύντομα, σε μερικούς μήνες, όταν τούτοι οδηγηθούν σε αδιέξοδο, πως κάποιοι θα διαφωνούν στα μέτρα κλπ.

Νομίζω πως αγνοούν το πανίσχυρο συνεκτικό υλικό της εξουσίας. Υφαίνει πλέγματα γύρω από τους ανθρώπους που είναι εγγύτερα και τους ακινητοποιεί. Ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, τους πλέον τυχοδιώκτες.

Εγώ θάλεγα να προετοιμαστούν καλύτερα για ένα τούνελ πιο μακρύ. Κι αφού η παραγωγή δεν πρόκειται μήτε να μεγαλώσει, ούτε να αποκατασταθεί (δεν υπάρχει ούτε το σχέδιο ούτε η πίστη σε αυτό που απαιτείται), μια σταδιακή και συνεχής εσωτερική υποτίμηση θα είναι απαραίτητη σε βάθος χρόνου. Υποτίμηση των εισοδημάτων, υποτίμηση της αισθητικής, υποτίμηση των ελευθεριών, υποτίμηση της νοημοσύνης. Μέχρι πού; Δεν ξέρω. Μέχρι εκεί που δεν θα παίρνει άλλο.

Πέτρινα χρόνια ahead.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος




 Εικόνα: Ο Μοναχός Δίχως Πρόσωπο (The Faceless Monk), που μου εξιστορεί κατά καιρούς τα μελλούμενα και τις σοφίες του Θεού. Στον δρόμο για την Αγιοσύνη μάς ποστάρει κατά καιρούς τα μαντάτα του Κυρίου και τις βουλές του. Πού θα πάει, θα αγιάσει κι αυτός κάποτε.





No comments:

Post a Comment