Thursday, December 17, 2015

Κακές παρέες


Share/Bookmark
Το καθεστώς Μαδούρο δεν ξέρει να χάνει. Όπως κανένα του είδους. Η Δημοκρατία για αυτούς τους ανθρώπους αποτελεί πρόφαση, όχι ουσία. Μετά από 17 χρόνια καταστροφικού τσαβισμού, οι Βενεζουελάνοι έδωσαν συντριπτική πλειοψηφία στην Αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο της χώρας, πριν λίγες ημέρες.

Σκέφτηκαν, σκέφτηκαν λοιπόν οι αυτοανακηρυχθέντες εκπρόσωποι της λαϊκής εξουσίας του Μαδούρο και τι είπαν: θα δώσουν όλη την εξουσία σε ένα "κοινοβούλιο των κοινοτήτων" που δεν προβλέπεται στο σύνταγμα, και το οποίο θα "αντιπροσωπεύει τον λαό".

Διότι αυτοί που δεν τους ψήφισαν δεν ήταν, προφανώς, "λαός".

Και θα ζητήσουν από την εισαγγελία της χώρας να διερευνήσει "παρατυπίες" στην εκλογή αρκετών βουλευτών της αντιπολίτευσης. Λες και ήταν η αντιπολίτευση στην εξουσία. Λες και είναι οι ηγέτες της κυβέρνησης που βρίσκονται στη φυλακή και όχι ο Δήμαρχος του Καράκας. Λες και είναι τα στελέχη της αντιπολίτευσης και όχι τα ανώτατα στελέχη του καθεστώτος που ελέγχονται για εμπόριο ναρκωτικών και άλλες ενδιαφέρουσες προσοδοφόρες δραστηριότητες, ενώ ο κόσμος υποφέρει από ελλείψεις αγαθών πρώτης ανάγκης.

Κακές παρέες.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος

No comments:

Post a Comment