Thursday, April 7, 2016

Και η Κολομβία


Share/Bookmark

Η καθολική, συντηρητική Κολομβία έγινε η τέταρτη λατινοαμερικάνικη χώρα όπου θεσπίζονται ίσα δικαιώματα στον πολιτικό γάμο, για όλους, ανεξαρτήτως φύλου και χωρίς διάκριση στα αστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις, μετά τη Βραζιλία, την Αργεντινή, και την Ουρουγουάη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας από το 2011 είχε ήδη αναγνωρίσει τις ομόφυλες ενώσεις ως οικογένεια και τον περασμένο Νοέμβριο το δικαίωμα υιοθεσίας σε άτομα του ίδιου φύλου.

Ο πλανήτης συνεχίζει να γυρίζει, η Τιάρα δεν έπεσε από το κεφάλι του Πάπα, όσοι προτιμούν το άλλο φύλο συνεχίζουν να το προτιμούν (και μάλλον αισθάνονται λιγότερο καταπιεσμένοι να το αποδείξουν), ενώ μερικοί ακόμη συνάνθρωποι ζουν τη ζωή τους όπως θέλουν τα τη ζήσουν, με κανονικά προβλήματα και κανονικές χαρές. Με τον ή τη σύντροφο και τα παιδιά τους, που βρήκαν οικογένεια για την οποία μπορούν να είναι περήφανα, γιατί η πολιτεία τους είναι περήφανη γι' αυτά, όπως για όλα.

Αξίζει όμως να δει κανείς τον χάρτη που συνοδεύει το άρθρο. Πόσο πολύ ταυτίζεται με τον άλλο χάρτη, εκείνον της Δημοκρατίας και του Αυταρχισμού, της Ανάπτυξης και της Υπανάπτυξης.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



Μετάφραση λεζαντών του χάρτη (από το πιο σκούρο στο πιο ανοιχτό χρώμα):
Κόκκινο
- Θανατική ποινή
- Φυλάκιση
- Νόμος κατά της ομοφυλόφιλης προπαγάνδας

Μπλε
- Πολιτικός γάμος με ίδια αστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.
- Σύμφωνο συμβίωσης με ίδια δικαιώματα με τον γάμο
- Σύμφωνο συμβίωσης με λιγότερα δικαιώματα από τον γάμο




No comments:

Post a Comment