Friday, June 17, 2016

Χωρίς κέρδος κέρατα


Share/Bookmark
Το 2011 – 2013 η κυβέρνηση του Τσάβες, πάνω στα τριτοκοσμικά και τριτοδρομικά ντουζένια της, ανέθεσε σε ένα ίδρυμα που ελέγχονταν από τους ανθρώπους που δημιούργησαν τους Podemos κάποιες «συμβουλευτικές εργασίες υποστήριξης και τεχνικής εκπαίδευσης της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας», για τις οποίες πλήρωσε το ποσό των 7.168.090 ευρώ. Οι «εργασίες» αυτές που ανατέθηκαν στο Κέντρο Πολιτικών και Κοινωνικών Μελετών δεν έγιναν ποτέ αρκετά σαφείς από τους ενδιαφερόμενους, ούτε διευκρινίστηκε εάν πράγματι το ποσό που πληρώθηκε με χρήματα των Βενεζουελάνων αντιστοιχούσε σε αυτές. Κάποια «παραδοτέα» που παρουσιάστηκαν από τους ενδιαφερόμενους με καθυστέρηση φαίνεται πως είναι μακριά πολύ από τη δαπάνη αυτή.

Σήμερα το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας άνοιξε έρευνα για το θέμα για να διακριβώσει πιθανή παράνομη χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες στους Ποδέμος. H El Pais αναφέρει επίσης πως ένα άλλο από τα ντοκουμέντα στα οποία είχε πρόσβαση αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα διατηρεί στενούς δεσμούς με τους Ποδέμος, «δεσμούς που, εφόσον αποδειχθούν αληθείς, θα συνεπάγονταν τη χρηματοδότηση του εν λόγω κόμματος, που θα προϋπέθετε την ύπαρξη πράξεων εκτός του νομικού πλαισίου της Ισπανίας, καθώς και την ανάθεση παράνομων συμβάσεων από το Κράτος της Βενεζουέλας, σε συνδυασμό με το υπερβολικό ποσό που αυτό το τελευταίο δαπάνησε για τον σκοπό αυτόν».

Με δυο λόγια, φαίνεται ότι μάλλον οι φίλοι του Αλέξη ελέγχονται γιατί πιθανόν να τα πήραν από τον άλλο φίλο του, τον Τσάβες, για να φτιάξουν το κόμμα τους.

Οι δικοί μας όμως είναι τόσο χαζοί που ούτε καν αυτό δεν ήταν ικανοί να κάνουν.

Όπως όλοι θυμόμαστε, προσέλαβαν αυτοί με δικά μας λεφτά κάτι παράξενους «συμβούλους» με σαγιονάρες και κοτσίδες για να τρέξουν τη διαπραγμάτευση που μας έβαλε φέσι 80 δις! (Δες σχετικά Κάτοπτρα: Μαλλιά (και κοτσίδες) κουβάρια)

Όχι απλά χωρίς κέρδος κέρατα, αλλά με ζημία τάρανδος! 

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος





No comments:

Post a Comment