Wednesday, December 27, 2017

Αγοράζεται το μέλλον, Αλέξη μου; Αγοράζεται, να λες!


Share/Bookmark
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 (του στρατηγού Πολύδωρα - ψευδώνυμο καπετάν Άνεμος -  που είχε διαλύσει την Πυροσβεστική και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας,  αν θυμάστε καλά, και έκανε ο ίδιος κουμάντα) ο αμίλητος που προσφάτως μίλησε βρήκε αμέσως τη λύση: δανείστηκε μερικά εκατομμυριάκια και μοίρασε σε καμένους και άκαυτους χωρίς κανέναν έλεγχο από ένα τριχίλιαρο, αρκεί να κατοικούσαν στην Ηλεία και να δήλωναν πως έπαθαν κάποια ζημιά από τις πυρκαγιές. Ουρές στις τράπεζες να το παραλάβουν. Έντεκα χιλιάδες τριχίλιαρα με τη μια (33 εκατομμύρια χρέος) που ψάχναν να τα πάρουν πίσω μετά, καθώς πολλοί λιγότεροι είχαν πραγματικές (και μεγαλύτερες) ζημιές. Η ίδια πρακτική του χουβαρντά σε κάθε καταστροφή. Άφηνε την καταστροφή να εξελιχθεί ομαλά και μετά δανείζονταν στο όνομα των παθόντων για να τους δώσει ένα επίδομα χονδρικό κι ανέλεγκτο. Σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι, ταραχόπληκτοι από τους βανδάλους της Αθήνας, παθόντες κι απάθητοι, κυρίως οι δεύτεροι, όσοι δεν διορίζονταν κάπου δα, όλοι από 'να επίδομα και όλα ντάααξ.

Τι κατάφερε; Τις έχασε τις εκλογές μόλις έσκασε η κρίση.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Παπανδρέου, με τα λεφτά που αναμφίβολα «υπήρχαν», μοίραζε άλλο «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης», 1 δις ευρώ.  Τι 300 τι 301 δις χρέος, θα σκέφτηκε η αλλόκοτη κεφάλα του, ενώ η χώρα όδευε με το διψήφιο έλλειμμα που του  άφησε ο Καραμανλής ολοταχώς προς τη χρεωκοπία.

Τι κατάφερε; Τις έχασε τις εκλογές.

Το 2013-4 ο Σαμαράς εισήγαγε πρώτος τον όρο κοινωνικό μέρισμα, για το πεντακοσαρικάκι και βάλε προϊόν της υπερφορολόγησης (μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ). Αφού τόθελε ως μέρισμα, γιατί δεν τόκανε έκπτωση από τον φόρο, για τους πιο αδύναμους έστω;

Τι κατάφερε;  Τις έχασε τις εκλογές.

Ε, τι  να έκανε κι ο  Τσίπρας, άκουσε κοινωνικό μέρισμα, αυτός θα πήγαινε πίσω; Κάτι σαν κοινωνικό τουρισμό, σαν κοινωνία των εθνών ένα πράγμα, του βγήκε,  κάτι λένε για εκατόν τόσες εθνότητες, πλούσιοι και φτωχοί, υπάρχοντες κι ανύπαρκτοι, με ανάγκες ή χωρίς, όλοι κάτι θα πάρουν. Εδώ δίπλα πλακώνονταν κάτι ξαδέλφια , ποιος θα πάρει του παππού πούχει φύγει στη χώρα του με σύνταξη. Γιατί, δηλαδή, (μη λέμε και χοντράδες)  όλοι οι "τριχίλιαροι" της Ηλείας (και της Μανωλάδας, για θυμηθείτε ποιος τα δούλευε τα χωράφια)  είχαν πληρώσει φόρους κι εισφορές;

Τι να μολογήσει η τσιγγάνα για το μέλλον του Τσίπρα; Το λέει η γραμμή του αριστερού χεριού ολοκάθαρα.

Πρώτα θα χάσει κι αυτός τις εκλογές και μετά τη μιλιά του. Ύστερα θα ξαναεκλεγεί βουλευτής, θα πληρώνεται και θα κάααθεται. Κι έπειτα κάποιος θα βρεθεί να τον καλέσει επιτίμως να στηρίξει ολόψυχα, ποιος ξέρει ποιον, που θα αντιπολιτεύεται άλλον που θα μοιράζει μερίσματα συμπαντικά, άλλο καζίνο, άλλη μπίλια, κι όπου σκάσει, κι αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει.

Κι ασήμωνε εσύ πιτσιρικά των 20 και των 30 να σου πω και το δικό σου.

Γιώργος Γιαννούλης- Γιαννουλόπουλος



No comments:

Post a Comment